Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

046 / 5192 777

O nemocnici

Práce na budovaní moderného lôžkového rehabilitačného oddelenia v handlovskej nemocnici sa blížia do finále

18.7.2023

V Nemocnici AGEL Handlová v apríli tohto roku začali stavebné práce, ktorých cieľom je vybudovanie moderného lôžkového oddelenia fyziatrie, balneológie a liečebnej rehabilitácie. Oddelenie má odľahčiť chirurgické a ortopedické lôžka nemocníc v regióne, zvýšiť komfort a rozšíriť možnosti liečby, ktoré handlovská nemocnica pacientom poskytuje. Spustenie prevádzky lôžkovej rehabilitácie vedenie nemocnice plánuje už na jeseň.

Novovybudované lôžkové rehabilitačné oddelenie bude zamerané na následnú zdravotnú starostlivosť a výrazne odľahčí a umožní flexibilnejšie využívanie chirurgických a ortopedických lôžok nemocníc v regióne. „V praxi to znamená, že pacienti, ktorí mali napríklad autonehodu, mozgovú príhodu, absolvovali operáciu bedrového kĺbu a podobne, budú na ortopedickom či chirurgickom oddelení hospitalizovaní kratšie a následnú rehabilitáciu už absolvujú na lôžkovom rehabilitačnom oddelení. Operatíva a manažment pacientov tak bude pružnejší, čo má, samozrejme, vplyv aj na kratšie čakacie doby na plánované operačné zákroky a zlepšenie možností poskytovania špecializovanej zdravotnej starostlivosti,“ vysvetlila riaditeľka Nemocnice AGEL Handlová Ing. Marta Eckhardtová, MPH.

 

Najväčšie stavebné práce na oddelení už prebehli, zhotovitelia však majú ešte niekoľko úloh pred sebou. „Búranie, výstavba priečok, výmena okien aj montáž sádrokartónových stropných panelov sú úspešne za nami, rovnako ako nové rozvody elektriny. V týchto dňoch prebieha zapájanie klimatizačných jednotiek a práce na sociálnych zariadeniach, v najbližších týždňoch príde na rad osadenie podláh, maľovka a dokončovacie práce. Aktuálne rekonštruujeme aj schody pred vstupom do budovy, v ktorej sa okrem budúcej lôžkovej rehabilitácie nachádza aj oddelenie dlhodobo chorých, jednodňová zdravotná starostlivosť, dom ošetrovateľskej starostlivosti či senior centrum. Využili sme na to obdobie, kedy spomínané oddelenie jednodňovej zdravotnej starostlivosti nepracuje a v budove je menší pohyb pacientov,“ objasnila riaditeľka.

 

Moderné lôžkové rehabilitačné oddelenie bude mať 21 lôžok a nielen spoločné priestory, ale aj samotné izby budú spĺňať požiadavky a preferencie pacientov v 21. storočí. „Všetky izby budú nadštandardne vybavené, a to vrátane klimatizácie, vlastného sociálneho zariadenia či televízie. Na oddelení budú mechanické aj elektrické lôžka, ktoré zjednodušia polohovanie pacienta a súčasťou investičného plánu je aj prístrojové vybavenie – elektroterapia kombinovaná s tepelnou terapiou, elektroterapia kombinovaná s ultrazvukovou terapiou, magnetoterapia a kolenná motodlaha,“ uviedla Ing. Eckhardtová s tým, že predpokladaná výška nákladov je 450 000 eur. Stavebné práce by mala zhotoviteľská firma ukončiť v priebehu mesiaca august, spustenie prevádzky nového oddelenia vedenie nemocnice predbežne plánuje na september tohto roka.

Späť