Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

046 / 5192 777

O nemocnici

Lôžková rehabilitácia handlovskej nemocnice je pripravená privítať prvých pacientov

14.9.2023

V apríli tohto roku začala handlovská nemocnica budovať nové lôžkové oddelenie fyziatrie, balneológie a liečebnej rehabilitácie. Rehabilitačná ošetrovacia jednotka, ktorá má odľahčiť chirurgické a ortopedické lôžka nemocníc v regióne, privíta prvých pacientov už v druhej polovici septembra.

Moderná ošetrovacia jednotka rehabilitácie s kapacitou 16 lôžok, ktorá rozšíri spektrum poskytovaných služieb  handlovskej nemocnice a zároveň zvýši komfort hospitalizovaných pacientov, spustí svoju prevádzku už o pár dní. „Prvých pacientov privítame už v druhej polovici septembra, konkrétne v priebehu 38. kalendárneho týždňa. Počas prvých dní prevádzky bude rehabilitácia naplnená iba čiastočne, aby mal novovytvorený zdravotnícky tím možnosť sa bez stresu zoznámiť s prostredím, procesmi a všetkým, čo prevádzka takéhoto oddelenia zahŕňa. Slávnostné otvorenie je predbežne naplánované na začiatok októbra,“ objasnila riaditeľka Nemocnice AGEL Handlová Ing. Marta Eckhardtová, MPH.

 

Novovytvorená lôžková ošetrovacia jednotka rehabilitácie sa nachádza na druhom poschodí lôžkového pavilónu handlovskej nemocnice, priestory od apríla prechádzali kompletnou rekonštrukciou. „Priestory sú už na prvý pohľad veľmi útulné a moderné, nielen spoločné časti, ale aj samotné izby spĺňajú požiadavky a preferencie pacientov v 21. storočí. Všetky izby sú nadštandardne vybavené, a to vrátane klimatizácie, vlastného sociálneho zariadenia či televízie, samozrejmosťou sú nové postele,“ povedala riaditeľka nemocnice s tým, že celková investícia do rekonštrukcie a vybavenia rehabilitačnej jednotky sa vyšplhala na sumu 675-tisíc eur.

 

Lôžková ošetrovacia jednotka pre rehabilitáciu nebude prínosom len pre nemocnicu, ale pre celý región. Jej zriadením totiž handlovská nemocnica prispela k flexibilnejšiemu manažmentu pacientov medzi zdravotníckymi zariadeniami v okolí. „V praxi to znamená, že pacienti, ktorí mali napríklad autonehodu, mozgovú príhodu, absolvovali operáciu bedrového kĺbu a podobne, budú na ortopedických či chirurgických oddeleniach okolitých nemocníc hospitalizovaní kratšie, pričom následnú rehabilitáciu už absolvujú na rehabilitačnej jednotke. Operatíva a manažment pacientov tak bude pružnejší, čo má, samozrejme, vplyv aj na kratšie čakacie doby na plánované operačné zákroky a zlepšenie možností poskytovania špecializovanej zdravotnej starostlivosti,“ dodala Ing. Marta Eckhardtová, MPH.

Späť