Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

046 / 5192 777

O nemocnici

Mikuláš vyčaroval úsmev na tvárach pacientov handlovskej nemocnice

6.12.2023

Hovorí sa, že úsmev lieči a práve psychická pohoda často vplýva aj na fyzické zdravie pacientov. Hospitalizácia v predvianočnom období a odlúčenie od rodiny môžu byť veľmi náročné, preto sa vedenie handlovskej nemocnice rozhodlo pacientom na lôžkových oddeleniach a klientom Senior centra Svätej Kataríny pripraviť prekvapenie práve na sviatok svätého Mikuláša.

Pacientov hospitalizovaných v Nemocnici AGEL Handlová a klientov Senior centra Sv. Kataríny navštívil Mikuláš. Keď uvidíte postavu v červenom, s dlhou bielou bradou a obrovskou čiapkou, vôbec nezáleží na tom, či ste sa narodili pred rokom, alebo v minulom storočí, vianočné kúzlo totiž nepozná vek. „Uvedomujeme si, že odlúčenie od rodiny v období pred Vianocami vnímajú pacienti ťažko. Samozrejme, pobyt v nemocnici nie je príjemný nikdy, ale zdravotné ťažkosti pred sviatkami majú na psychickú pohodu obzvlášť výrazný vplyv,“ vysvetľuje riaditeľka handlovskej nemocnice Ing. Marta Eckhardtová, MPH s tým, že rozptýlenie a rozveselenie pacientov je veľmi vítané a môže mať pozitívny efekt aj na proces ich zotavovania.

 

Seniori hospitalizovaní na oddelení dlhodobo chorých, v dome ošetrovateľskej starostlivosti a na lôžkovom rehabilitačnom oddelení, ale aj klienti Senior centra Sv. Kataríny pri tejto príležitosti dostali balíček plný drobností, ktoré potešia všetky maškrtné jazýčky. „Veríme, že sa nám podarilo pacientov a klientov rozveseliť, prekvapiť a, samozrejme, aj touto cestou im prajeme čo najskoršie zotavenie a návrat do domáceho prostredia,“ doplnila riaditeľka.

 

Späť