Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

046 / 5192 777

O nemocnici

Handlovská nemocnica investovala do nového operačného stola

29.2.2024

Dopyt po zákrokoch jednodňovej starostlivosti v handlovskej nemocnici neustále rastie. S cieľom zvyšovania komfortu a skvalitňovania zdravotnej starostlivosti sa preto postupne modernizuje aj vybavenie operačných sál. Tentoraz nemocnica zakúpila nový operačný stôl.

Operačný stôl je nevyhnutnou súčasťou každej operačnej sály. „Na uspokojenie rastúceho dopytu po zákrokoch našej jednodňovej zdravotnej starostlivosti, ale zároveň aj po vysokej úrovni bezpečnosti, sme sa rozhodli zakúpiť na operačné sály nový operačný stôl HyBase Mindray,“ objasnila riaditeľka Nemocnice AGEL Handlová Ing. Marta Eckhardtová, MPH.

 

Nespornou výhodou nového operačného stola je široké spektrum funkcií a vysoká nosnosť. „Stôl je elektricky ovládaný, takže si ho vieme jednoducho zdvíhať a prispôsobovať si jeho polohy, presne podľa potrieb jednotlivých zákrokov. Okrem toho disponuje funkciou simultánnych pohybov, teda viacero kĺbov stola sa pohybuje súčasne, čím sa zvyšuje účinnosť polohovania pacienta a v jednom okamihu možno meniť polohu hrudníka, rúk a nôh. Dôležitá je aj možnosť posunu do všetkých strán, vrátane pozdĺžneho posunu, čo umožňuje hlbší prístup prenosného RTG prístroja a tiež možnosť Trendelenburgovej polohy, ktorá sa využíva pri šokových stavoch, pre zlepšenie krvného obehu, ale tiež pri niektorých operáciách, “ vysvetlil Bc. Jozef Ruckschloss, operačná sestra Nemocnice AGEL Handlová.

Späť