Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

046 / 5192 777

O nemocnici

Nemocnica AGEL Handlová má novú riaditeľku: V čom považuje nemocnicu za výnimočnú?

22.7.2024

Nemocnica AGEL Handlová má od 16. júla 2024 nové vedenie. Funkcie riaditeľky sa ujala skúsená manažérka Ing. Ľudmila Veselá, MBA. Túto pozíciu prevzala po Ing. Marte Eckhardtovej, MPH, ktorá nemocnicu riadila od októbra 2020. Aké sú jej priority na najbližšie obdobie a v čom vidí najväčší potenciál handlovskej nemocnice?

Nemocnicu AGEL Handlová viedla od októbra 2020 Ing. Marta Eckhardtová, MPH. Z pozície riaditeľky ju previedla náročným obdobím pandémie, stála pri zrode Domu ošetrovateľskej starostlivosti aj moderného lôžkového oddelenia fyziatrie, balneológie a liečebnej rehabilitácie a pre zdravotnícke zariadenie získala aj viacero lekárov potrebných pre rozširovanie ambulantnej starostlivosti. „Nie je ľahké vzdať sa práce, ktorá vás inšpirovala a bola vašou súčasťou nielen v pracovných hodinách, ale aj v súkromnom živote. Táto chvíľa je pre mňa niečím naozaj veľmi výnimočným. Výnimočným najmä preto, že nie každému sa podarí zhmotniť svoje predstavy a vidieť, ako pokračujú a rozširujú sa. Som šťastná a vďačná všetkým, ktorí mi tieto myšlienky pomohli zreálniť. Je to neopísateľný pocit, keď viete, že ste v živote urobili niečo, čo tu zostane, aj keď tu vy už nebudete,“ vyjadrila sa pri svojej rozlúčke s pracovnou kariérou Ing. Marta Eckhardtová.

Od 16. júla 2024 sa do čela handlovskej nemocnice postavila skúsená manažérka Ing. Ľudmila Veselá, MBA. Jej cesta v rezorte zdravotníctva sa začala pred takmer 20 rokmi. Vďaka tomu, že pôsobila aj v oblastiach marketingu, styku so zdravotnými poisťovňami či v pozícii ekonomického a hospodársko-technického námestníka riaditeľa, získala komplexný náhľad do fungovania zdravotníckych zariadení. Do skupiny AGEL nastúpila v roku 2015, na začiatku pandémie sa ujala vedenia zvolenskej nemocnice a od februára 2024 je regionálnou riaditeľkou klastra STRED, ktorý zahŕňa nemocnice vo Zvolene, Krupine, Žiari nad Hronom, Banskej Štiavnici, špecializovanú nemocnicu AGEL Mammacentrum sv. Agáty v Banskej Bystrici a napokon aj samotnú Nemocnicu AGEL Handlová. „Handlovská nemocnica je výnimočná v tom, že poskytovaná zdravotná starostlivosť nie je akútna, ale plánovaná a dlhodobá. Sympatické je, že veľkosť nemocnice umožňuje a podnecuje jej rodinný charakter nielen medzi zamestnancami navzájom, ale aj vo vzťahu k pacientom,“ uviedla nová riaditeľka Nemocnice AGEL Handlová Ing. Ľudmila Veselá, MBA.

Ing. Ľudmila Veselá, MBA sa už v prvých dňoch oboznámila nielen s fungovaním procesov v nemocnici, ale aj s jej aktuálnym stavom a štruktúrou. „Nemocnica počas svojej existencie pod spoločnosťou AGEL prešla reštrukturalizáciou, ale aj rozvojom. Dlhodobo je jej veľmi silnou stránkou pracovisko jednodňovej zdravotnej starostlivosti. Nastavený koncept následnej starostlivosti, ktorý zahŕňa oddelenie dlhodobo chorých, Dom ošetrovateľskej starostlivosti a Senior centrum, ktoré sa nachádza v priestoroch nemocnice, vnímam veľmi pozitívne. Umožňuje pacientom spádovej oblasti a ich rodinným príslušníkom mať dostatok času na liečbu, rekonvalescenciu pred návratom do rodinného prostredia, alebo nájdenie dlhodobého riešenia, ak je rodinný príslušník odkázaný na trvalú opateru. Najnovším je pracovisko lôžkovej rehabilitačnej liečby, ktorých Slovensko stále nemá dostatok.

Čo sa týka personálu, asi žiadna slovenská nemocnica nemôže úprimne vyhlásiť, že je úplne spokojná. Stav zdravotníkov v nemocnici je však taký, že dokáže zabezpečiť poskytovanie kvalitnej zdravotnej starostlivosti,“ konštatuje Ing. Veselá, ktorá podľa vlastných slov plánuje pokračovať v obmene zdravotníckej techniky, modernizácii a rozvoji liečebných postupov, aktívnom vyhľadávaní lekárov a ošetrovateľského personálu, ale rovnako chce umožňovať súčasným zamestnancom odborný rast a vzdelávanie. Ďalšou z dôležitých priorít novej riaditeľky je zintenzívnenie príprav na budovanie systému kvality so smerovaním k akreditácii podľa SAK.

Späť